Vremenska prognoza

utorak, 20 jun 2017 21:14

Gradiška muzička škola ispratila još jednu generaciju maturanata

OMŠ „Branko Smiljanić“ iz Gradiške ispratila je 15. generaciju maturanata. Ukupno 13 mladih muzičara maturiralo je na odsjecima za klavir, violinu, harmoniku i gitaru.

Gradiška muzička škola ispratila još jednu generaciju maturanata

Znanje stečeno tokom šestogodišnjeg osnovnog muzičkog obrazovanja predstavili su na završnom koncertu u Galeriji Zavičajnog muzeja, nakon koga su im dodjeljene diplome.

„Školovanje u muzičkoj školi pamtiću najviše po javnim nastupima i dobrom druženju. Ne planiram nastaviti muzičko obrazovanje, ali će muzika uvijek biti moj hobi“, kaže maturant Danilo Desančić.

„Iz muzičke škole nosim samo lijepe uspomene. Odabrala sam klavir, jer sam od malih nogu slušala klasičnu muziku i taj mi se instrument najviše sviđao“, istakla je Katarina Popović, maturant.

„Bilo je potrebno puno truda i rada, ali sam uvijek uspjevala da se organizujem. Drago mi je što sam stekla osnovno muzičko obrazovanje, planiram da i dalje amaterski sviram klavir“, rekla je maturant Lara Adžić.

Maturante i roditelje pozdravio je direktor gradiške muzičke škole Ivan Ristić, koji je ovogodišnju generaciju maturanata opisao kao veoma uspješnu.

„Njihovo školovanje obilježili su brojni javni nastupi, a pojedini učenici učestvovali su na nekoliko takmičenja. Mislim da su ovih šest godina iskoristili na pravi način, jer pohađanjem muzičke škole djeca stiču opšte obrazovanje“, naglasio je Ristić.

OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci trenutno pohađaju 204 učenika. U toku je upis novih učenika, koji traje do 23. juna. Ristić je istakao da ove godine vlada veliko interesovanje za muzičku školu, te se od početka juna prijavio rekordan broj djece.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2918{/gallery}