Vremenska prognoza

utorak, 18 april 2017 17:41

Gradiško „Grad pozorište“ priprema novu predstavu „Kumovanje, ludom radovanje“

Pred gradiškom publikom uskoro će se naći nova predstava „Grad pozorišta“ Gradiška. Riječ je o komediji radnog naslova „Kumovanje, ludom radovanje“, rađene po tekstu autora Ivana Panića, iz Beograda.

Gradiško „Grad pozorište“ priprema novu predstavu „Kumovanje, ludom radovanje“

„Tekst se u originalu zove „Kume, izgore ti“, ali mi smo radili adaptacije na tekstu, kao i na samom naslovu. Premija predstave trebala bi biti održana krajem maja ili početkom juna“, rekao je  Draško Vidović, direktor „Grad pozorišta“ Gradiška.

Ovo je prva predstava „Grad pozorišta“ autentično gradiške produkcije, istaknuto je na konferenciji za medije. Komad je rađen u vidu duo drame, a glavne uloge tumače gradiški glumci: Draško Vidović i Admir Mešić.

„Predstava je komedija u kojoj se govori o dva kuma, od kojih je jedan uspješni biznismen, koji je školu završio „po kafanama“, a drugi je inženjer, koji se nije snašao u novim sistemima vrijednosti. To je jedan društveno angažovan komad, sa mnogo humora. Mislim da je ovo veliki izazov za gradiške glumce, možda i najveći do sad“, smatra Zlatan Vidović, reditelj predstave.

„Predstava ima komičan karakter, ali se završava sa dramskim obrtom. Na ovom projektu radi manji broj ljudi, nego na prethodnima. Današnje stanje u kulturi je veoma nezavidno, tako da moramo pronaći načina da ispričamo dobre i kvalitetne priče, koje produkcijski nisu prezahtjevne“, istakao je glumac Admir Mešić.

Veliku podršku radu gradiškog „Grad pozorišta“ daje Kulturni centar, ističe direktor ustanove Željko Blagojević.

„Dvije premijere u šest mjeseci su dokaz da „Grad pozorište“ ozbiljno radi. Kulturni centar će staviti na raspolaganje sve svoje resurse i kapacitete, kako bi pomogli u promociji predstave kako pred Gradiščanima, tako pred i širim masama“, naglasio je Blagojević.  

S obzirom da je tema predstave veoma aktuelna, u „Grad pozorištu“ očekuju dobre reakcije publike i značajan uspjeh projekta. Gradiško „Grad pozorište“ osnovano je 2008. godine, a predstava „Kumovanje, ludom radovanje“ je deveti projekat koji realizuju.

Info+ kablovski kanal