Vremenska prognoza

četvrtak, 22 februar 2018 09:02

Knjiga „Kaldrmom misli“ predstavljena u Gimnaziji Gradiška

Knjiga „Kaldrmom misli“ autora Srđana Pucara predstavljena je u Gimnaziji Gradiška. Radi se o prvencu mladog gradiškog autora, koji je u zbirku pjesama i pripovjedaka pretočio svoj život.

Knjiga „Kaldrmom misli“ predstavljena u Gimnaziji Gradiška

Stvarana je šest godina i sadrži cikluse rodoljubivih, misaonih i ljubavnih pjesama, te priče u prozi o prošlosti, izbjegličkom putu Srđana i njegove porodice, sadašnjosti i budućnosti. -Knjiga predstavlja svjedoka prošlog vremena i spomenik mladosti. Predstavio sam sebe od rođenja do današnjeg dana- rekao je Srđan Pucar, autor knjige „Kaldrmom misli“.
Srđan Pucar je nekada sjedio u klupama gradiške Gimnazije. Ljubav prema pisanoj riječi kod ovog mladića rodila se upravo u ovoj školi, kada je napisao pjesmu „Ognjište“, koja je uvrštena u Zbornik sto najboljih radova Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. -Svaki učenik Gimnazije je ostavio nekakav trag, a Srđan je ostavio jedan od najljepših, literarni trag. U ovoj školi je zapamćen kao dječak koji učestvovao na konkursima i volio poeziju- rekla je  Vesna Krunić, direktor Gimnazije Gradiška.
Pored autora i direktorice Krunić, u predstavljanju knjige „Kaldrmom misli“ učestvovale su učenice gradiške Gimnazije. O Srđanovom književnom radu imale su samo riječi hvale.
Srđan Pucar je student srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Banjaluci. Kaže da sebe vidi više kao proznog književnika.
Osim u Gradišci, zbirku poezije i proze „Kaldrmom misli“ Pucar planira predstaviti u Banjaluci, Prnjavoru i Prijedoru.

Info+ kablovski kanal