Vremenska prognoza

ponedeljak, 30 april 2018 12:28

„Kolovit” slavi 25 godina postojanja

Kulturno umjetničko društvo „Kolovit“ iz Gradiške ove godine obilježava 25 godina postojanja.

„Kolovit” slavi 25 godina postojanja

U tom vremenu kroz društvo su prošli brojni članovi. Danas „Kolovit“ u svom sastavu ima blizu 380 folkloraša među kojima je već 15 godina Sonja Vasić. „Ja sam se folklorom počela baviti sasvim slučajno. To je polako ušlo u krv i ostalo sve ove godine. Sa folklorom sam prošla brojne zemlje i gradove“ kaže Sonja Vasić, član KUD „Kolovit“ Gradiška.
„Kolovit“ nastoji da stalno obogaćuje svoj repertoar i da se publici predstavljaju različitima igrama. Najnoviju koreografiju predstavili su na Svečanoj akademiji koja je upriličena u Kulturnom centru povodom 25 godina postojanja društva. „Imamo sad i Gradske igre sa balova Kraljevine Jugoslavije. Tako da imamo 25 koreografija. Od nagrada imamo zahvalnicu i povelju od strane Opštine, takođe smo na festivalima osvajali bronzane medalje“ rekao je Mirko Borjanović, predsjednik KUD-a „Kolovit“ Gradiška.
Na Svečanoj akademiji upriličeno je bratimljenje Kolovita sa Kulturno umjetničkim društvom „Brdo“ iz Kranja. „Mi uspješno godinama sarađujemo te se posjećujemo bar jednom godišnje“ kaže Mitar Vujinović, predsjednik KUD „Brdo“ iz Kranja.
Ovom prilikom Povelja KUD „Kolovit“ posthumno je dodjeljenja osnivaču društva Mirku Munjeranu. Uručene su i zahvalnice ustanovama  i prijateljima sa kojima društvo sarađuje. Zahvalnica je dodjeljena i opštini Gradiška.
KUD „Kolovit“ do kraja godine planira organizovati razne koncerte, putovanja i brojne druge aktivnosti.

Info+ kablovski kanal