Vremenska prognoza

ponedeljak, 24 april 2017 09:21

KUD “Kozara” održalo koncert povodom Dana opštine Gradiška

KUD „Kozara“ održalo je koncert u Domu kulture „Lepa Radić“, u Gornjim Podgradcima. Ovim koncertom započelo je obilježavanje Dana opštine Gradiška, 24. aprila.

KUD “Kozara” održalo koncert povodom Dana opštine Gradiška

„Nastupile su sve sekcije društva, a po prvi put i naša ženska etno grupa. Sa nama su bili i gosti iz KUD-a „Mladost“ iz Kragujevca“, rekao je Nemanja Panić iz KUD-a „Kozara“.

KUD „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca baštini tradiciju dugu 92 godine, a broj članova aktivno raste, ističu u ovom društvu.

„Nastojimo da razvijamo rad našeg društva i da čuvamo od zaborava tradiciju i običaje, kako našeg kraja, tako i šire“, istakao je Panić.

Članovi društva ovom prilikom nastupili su u novim nošnjama, koje im je obezbijedio Kabinet predsjednika RS Milorada Dodika. Tim povodom, koncertu je prisustvovao Milan Ljepojević, savjetnik predsjednika RS.

„Ovo su lijepi trenuci kada je predsjednik u prilici da obraduje omladinu. Imamo dobru saradnju sa ljudima iz Potkozarskog kraja. Kabinet predsjednika je i ranije donirao nošnje za KUD „Kozara“, a pomogao je i u renoviranju Doma kulture, kao i na drugim projektima“, naglasio je Ljepojević.

Koncertu KUD-a „Kozara“ prisustvovao je i zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić.

„Zahvalni smo ovom društvu, jer su svojim koncertom uljepšali obilježavanje Dana opštine Gradiška“, rekao je Žmirić.

Nakon koncerta povodom obilježavanja Dana opštine Gradiška, članovi KUD-a „Kozara“  nastupiće i u okviru tradicionalne manifestacije „Potkozarsko posijelo“, i godišnjeg koncerta društva, a očekuju ih i brojne druge aktivnosti u zemlji i inostranstvu.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2758{/gallery}