Vremenska prognoza

utorak, 26 jun 2018 16:59

Laura Barna i Željka Avrić održale književno veče u Gradišci

U Narodnoj biblioteci Gradiška organizovano je književno veče “Ukrštaj proze I poezije”.

Laura Barna i Željka Avrić održale književno veče u Gradišci

Svoje književno stvaralaštvo predstavile su književnica iz Beograda Laura Barna i pjesnikinja iz Sremske Mitrovice Željka Avrić.
„Cilj je da pokušamo da privučemo što više slušalaca, gledalaca, čitalaca da razbijemo predrasude. Želimo da ovo ne budu ustaljene književne večeri, već nešto novo na šta ljudi odlično reaguju“ kaže Željka Avrić,  pjesnik
“Mi pokušavamo da napravimo jedan dobar književni spoj , da pokažemo koliko su proza i poezija zapravo bliske, da nađemo te ukrštajne tačke i da ih predstvaimo javnosti” rekla je Laura Barna, književnik.
U Narodnoj biblioteci Gradiška , slične manifestacije namjeravaju da organizuju i ubuduće. „Trenutno je aktuelna razmjena knjiga za osnovce. Takođe ćemo u okviru Gradiškog ljeta obilježiti 113 godina postojanja čitaonice i Narodne biblioteke. Biće takođe još promocija knjiga“ rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.
Svoj književni rad Laura Barna i Željka Avrić do sada su predstavile u Laktašima i Srpcu,a nakon Gradiške književno veče biće održano u Prijedoru.

Info+ kablovski kanal