Vremenska prognoza

utorak, 21 mart 2017 13:54

Mladi pjesnici predstavili svoju poeziju u gradiškoj biblioteci

Narodna biblioteka u Gradišci obilježila je Svjetski dan poezije, 21. mart,  priredbom „Mladi i poezija“.

Mladi pjesnici predstavili svoju poeziju u gradiškoj biblioteci

Učenici osnovnih i srednjih škola sa područja opštine predstavili su se sa poezijom domaćih i stranih pjesnika, kao i sa sopstvenim djelima .

„Predstavio sam se sa nekoliko svojih pjesama. Oduvijek sam volio da čitam i pišem, uglavnom misaone pjesme ili ljubavne, kao i prozna djela. Najradije čitam Bukovskog i Frojda“, kaže Damjan Knežević, učenik Tehničke škole Gradiška.

„Poeziju pišem od trećeg razreda osnovne škole. Inspiraciju pronalazim čitajući poznate srpske pjesnike, kao što je Desanka Maksimović“, rekla je Tatjana Klincov, učenica OŠ „Danilo Borković“ Gradiška.

Ovi mladi ljudi do sada su napisali značajan broj djela, a ovom prilikom su izdvojili neka od omiljenih.

Snježana Miljković, v.d. direktora gradiške Narodne biblioteke istakla je da je priredba organizovana kako bi se ukazalo na važnost očuvanja poezije u današnje vrijeme, ali i u narednim godinama.

„Cilj je da promovišemo poeziju posebno kod mladih ljudi. Poezija je danas na margini društvenog interesovanja, jer se prozna djela mnogo više čitaju“, naglašava Miljkovićeva.

Svjetski dan poezije ustanovljen je od strane UNESCO-a 1999. godine, s ciljem promovisanja čitanja, pisanja i objavljivanja poezije širom svijeta.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2663{/gallery}