Vremenska prognoza

četvrtak, 27 jul 2017 15:21

Novi naslovi u Narodnoj biblioteci u Gradišci

Gradiška biblioteka obogatila je knjižni fond novim aktuelnim naslovima. 

Novi naslovi u Narodnoj biblioteci u Gradišci

Nabavljeno je oko 70 knjiga, od čega je jedan dio već dostupan čitaocima u ovoj ustanovi.

– Nastojimo da pratimo želje čitalaca tako da smo ovaj put nabavili knjigu Jelene Bačić, “Nigdje nema tebe”, takođe povećali smo fond knjiga od Dejana Lučića i Vesne Dedić. Od ostalih naslova, aktuelna je nova knjiga Ljiljane Habjanović, “Onda je došla dobra vila”.Inače sve njene knjige su tražene i čitane – kaže Ankica Mićić, bibliotekar.

Knjižni fond gradiške biblioteke stalno se obnavlja i trenutno broji oko 70 000 knjiga, uljučujući publikacije i časopise, ističu bibliotekari i napominju da slabije rapolažu sa djelima iz književnosti i književnom kritikom.

– Časopisi sa fakulteta, razne tematike za kolokvije to je literatura koja se inače teško nabavlja. Obraćali smo se raznim fakultetima, na sajmovima knjiga pratimo, jer su to rijetka izdanja koja izlaze. Mi imamo djela, ali nemamo dovoljan broj književne kritike – kaže Mićićeva.

U cilju sticanja navike čitanja biblioteka je ovog puta fond obogatila i sa dosta dječijih naslova, uključujući slikovnice i bajke, kako bi privukli i najmlađe čitaoce.

Info+ kablovski kanal
{gallery}3017{/gallery}