Vremenska prognoza

četvrtak, 27 april 2017 14:56

Odigrana predstava „Izgubljeni u Bruklinu“

Predstava „Izgubljeni u Bruklinu“ Narodnog pozorišta Republike Srpske odigrana je u Kulturnom centru Gradiška.

Odigrana predstava „Izgubljeni u Bruklinu“

Ovaj pozorišni komad u kojem igraju Željko Erkić i Vladimir Đorđević govori o srpskim emigrantima koji se bore za opstanak u SAD te prikazuje da život u bijelom svijetu nije tako idealan kako se čini. Željku Erkiću je povjerena glavna uloga Džoa Molera, koji je i autor djela, dok  Đorđević, pored rediteljske, ima i glumačku ulogu. „Igram nekih osam likova u predstavi, a kolega igra glavnu ulogu. On igra Džo Molera koji je ujedno i pisac tog komada, to je naš čovjek sa ovih prostora koji živi u Americi. On je skupljao priče o emigrantima i sažeo ih u jedan roman. Mi smo napravili jednu vrstu dramatizacije koja uključuje scenski prikaz i imamo video materijal koji smo snimali za potrebe predstave koji je uklopljen u samu priču“ kaže Vladimir Đorđević, glumac.
Ova tragikomedija govori o svemu onom što sačinjava život emigranata u inostranstvu i kako se oni bore sa problemima. U svakom slučaju radnja predstave odslikava današnjicu.Glumci kažu da je priča dosta poučna za sve koji misle da odu u inostranstvo.
Sa ovom predstavom glumci Željko Erkić i Vladimir Đorđević gostovali su 2014. godine  Njujorku. Zbog pozitivnih reakcija publike predstava „Izgubljeni u Bruklinu“ nalazi se na repertoaru Narodnog pozorišta RS.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2776{/gallery}