Vremenska prognoza

sreda, 29 mart 2017 16:13

Otvorena izložba „Mozaik Praksis“

U galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci otvorena je izložba  mozaika, crteža i printova„Mozaik Praksis“ čiji su autori Olivera Gavrić Pavić, Ivan Pavić i Dragan Vasić.

Otvorena izložba „Mozaik Praksis“

Posjetioci su imali priliku da pogledaju mozaike koji su rađeni na različite i različitim tehnikama.“Ova izložba je zamišljena kao prateća u smislu promocije moje knjige „Mozaik u Srbiji od 1950do 2015“. Izložba pokazuje šta se sve u mozaiku može uraditi“ rekla je Olivera Gavrić Pavić, autor izložbe.
Olivera Gavrić Pavić je održala predavanje  o radu umjetničke grupe Ametist posebno govoreći o velikom umjetniku iz gradiškog sela Romanovci Borislavu Nježiću. On je ostavio čitavu seriju mozaika, te su neki njegovi radovi predstavljeni u okviru ove izložbe. Upravu u tome njaveći značaj ove izložbe vidi vršilac dužnosti direktora Zavičajnog muzeja Gradiška, Bojan Vujinović.On kaže da je od velikog značaja i knjiga u kojoj ima i intervju sa Nježićem u kojem govori o svom radu.
Izložba mozaika, crteža i printova„Mozaik praksis“ u graiškom Zavičajnom muzeju djelo Olivere Gavrić Pavić, Ivana Pavića i Dragana Vasića biće otvorena do 18. aprila.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2689{/gallery}