Vremenska prognoza

subota, 07 jul 2018 13:05

Otvorena ljetna pozornica kod Savskog keja

Zavičajni muzej u Gradišci dobio je ljetnu pozornicu. U narednom periodu na ovom mjestu će se održavati različiti kulturni sadržaji.

Otvorena ljetna pozornica kod Savskog keja

Dio sredstava za gradnju pozornice obezbijeđen je od prodaje slika koje su akademski slikari iz Gradiške i regiona naslikali u okviru ovogodišnjeg Ateljea na otvorenom „Dr Borislav Šokčević“. Povodom otvaranja ljetne pozornice upriličena je i izložba fotografija Gradiške od kraja 19. do sedamdesetih godina prošlog vijeka. Posjetioci su mogli vidjeti kako se sa prolaskom godina mijenjalo područje oko Savskog keja.

„Jedan dio fotografija je iz fundusa Zavičajnoj muzeja, a drugi dio smo skenirali iz fimova Gojka Šerbule. Što se tiče cilja same pozornice, želimo da ovo bude mjesto gdje će se dešavati kulturna zbivanja. Imaćemo različite manifestacije ovog ljeta“, naglasio je Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

Ljetna pozornica Zavičajnog muzeja otvorena je u okviru manifestacije „Gradiško ljeto“. Pored Muzeja i slikara, značajnu podršku ovom projektu dala je Opština Gradiška.

„Baš na ovom mjestu je prije pola vijeka postojala ljetna pozornica. U prilici smo da to sad opet oživimo. Nastojaćemo da kulturni život što više preselimo na kej“, kazao je Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.

Ljetna pozornica je druga aktivnost koja je realizovana u okviru Ateljea na otvorenom. Prošle godine je od prodaje umjetničkih slika izgrađeno dječije igralište kod vrtića na Senjaku.

Info+ kablovski kanal