Vremenska prognoza

četvrtak, 07 septembar 2017 16:36

Pijanista Hajrudin Muhić održao solitički koncert u gradu na Savi

U Kulturnom centru u Gradišci održan je klavirski koncert Hajrudina Muhića. Na repertoaru su se našle kompozicije poznatih svjetskih kompozitora.

Pijanista Hajrudin Muhić održao solitički koncert u gradu na Savi

Solistički koncert dio je projekta „Zvuci klasike“, podržanog od strane njemačke fondacije „Učenici pomažu život“.

„Projekat podrazumijeva promociju moga rada na polju interpretacije svjetske umjetničke baštine i kompozicija. Na repertoraru su djela Baha, Betovena, Bartoka i drugih“, rekao je Muhić.

Na koncertu u Gradišci promovisana je i Muhićeva autorska kompozicija pod nazivom „Pet načina života“, koja je nagrađena drugom nagradom na 4. Međunarodnom pijanističkom takmičenju, održanom u Smederevu ove godine.

Mladi pijanista Hajrudin Muhić student je druge godine Akademije umjetnosti u Banjaluci, na odsjeku za klavir. Ljubav prema ovom instrumentu gaji, kaže, još od djetinjstva.

„Klavir sviram od devete godine. Sviđalo mi se kako moja sestra svira, pa sam poželio i ja da naučim. Ovo je prvi koncert u okviru pomenutog projekta, i veoma je značajan za moju karijeru“, istakao je Muhić.

Nakon Gradiške, klavirske koncerte Muhić će održati širom BiH, a završni nastup u okviru projekta „Zvuci klasike“ planiran je za 19. oktobar u Banskom dvoru u Banjaluci.

Info+ kablovski kanal
{gallery}3105{/gallery}