Vremenska prognoza

ponedeljak, 20 mart 2017 15:20

Počeo Drugi festival poezije „Vitezovo proleće“ u Gradišci

Druženjem pjesnika sa osnovcima počeo je Drugi festival poezije „Vitezovo proleće“ u Gradišci.

Počeo Drugi festival poezije „Vitezovo proleće“ u Gradišci

Stihove u čast djece i prvog dana proljeća govorili su najpoznatiji srpski pjesnici.Najveće oduševljenje među brojnom publikom izazvao je nastup Bore Đorđevića. „Djeca su iskreni posjetioci i divno je što su ovdje pažljivo slušali stihove ovih pjesnika“ kaže Bora Đorđević.Zadovoljstvo prvim nastupom na drugom festivalu i susretom sa gradiškim osnovcima izrazili su i drugi učesnici festivala.

Organizatori iz Gradiške takođe smatraju da će ovaj dvodnevni festival biti i bolji u svakom segmentu od prošlogodišnjeg. Kažu da je organizovaniji i da imaju mnogo veću podršku. „Što se tiče učesnika program je takođe bogatiji“ kaže Marko Šukalo, direktor festivala poezije „Vitezovo proleće“ u Gradišci.

Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević ovom prilikom osnovcima je predstavio  konkurs za literarne radove koji je raspisan u okviru festival.

Prvog dana festivala grupa pjesnika je posjetila i Dnevni centar u kojem borave djeca sa posebnim potrebama i Odjel pedijatrije Bolnice u Gradišci gdje su se družili sa mališanima, te im uručili i prigodne knjige.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2660{/gallery}