Vremenska prognoza

petak, 20 oktobar 2017 10:01

Predstava „Kralj Ibi“ pred gradiškom publikom

Glumci Studenskog pozorišta „Vlado Zeljković“ iz Banjaluke u gradiškom Kulturnom centru izveli su predstavu „Kralj Ibi“.

Predstava „Kralj Ibi“ pred gradiškom publikom

Ova urnebesna komedija govori o vladarima i prikazuje sisteme dolaska na vlast i vođenja vlasti.

Režiju potpisuje Goran Damjanac, a igraju: Aleksandar Runjić, Kristina Šikanić, Darko Stojić, Marko Nedeljković, Lea Sekulić, Lazar Petrović, Marko Vukosav i Senad Milanović.

„Predstava ismijava politiku, ratove i sve loše što ljudi rade. Ja glumim kralja Ibija i ovo mi je jedan od najdražih procesa koje sam imao tokom školovanja na Akademiji umjetnosti u Banjaluci“, rekao je Aleksandar Runjić, glumac Studenskog pozorišta „Vlado Zeljković“ Banjaluka.

„Glumim majku Ibi koja uz oca Ibija pokušava da dođe do vlasti na sve moguće načine. Komad prikazuje jedan politički sistem i sve što u njemu štima i ne štima“, istakla je  Kristina Šikanić, glumica Studenskog pozorišta „Vlado Zeljković“ Banjaluka.

Predstava „Kralj Ibi“ svojevremeno je proslavila legendarnog Zorana Radmilovića. Za mlade glumce novosnovanog Studentskog pozorišta „Vlado Zeljković“ ovo je prvi komad koji igraju.

Nakon Gradiške, predstava će za par dana biti izvedena u Gradskom pozorištu „Jazavac“ u Banjaluci.

Info+ kablovski kanal