Vremenska prognoza

utorak, 28 mart 2017 15:13

Predstava „Sunce tuđeg neba“ izvedena u Gradišci

Predstava čija priča počinje devedesetih godina prošlog vijeka gdje protagonista na duhovit način sa elementima crnog humora saopštava svoju priču o bjekstvu od ludila rata i svih ostalih nemilih događaja kroz kojih su prošli narodi sa ovog prostora “Sunce tuđeg neba” izvedena je u Kulturnom centru Gradiška.

Predstava „Sunce tuđeg neba“ izvedena u Gradišci

U glavnoj ulozi Dragan Marinković Maca. „Publika zatiče glavnog junaka na aerodromu, on već odlazi iz zemlje i sad da li ići ili ostati, hiljadu zašto i hiljadu zato“ kaže Marinković.
Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija. Ova predstava je žanrovski tragikomediji, opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti.
Predstava je kaže Dragan Marinković Maca namijenjen svima bez obzira na godine i nosi poruku za mlade koji žele otići.
Osim ovog glumca Gradišku su zahvaljujući Kulturnom centru posljednjih dana posjetila i druga poznata imena kao što su Bora Đorđević i članovi grupe Crvena jabuka.Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška rekao je da će i dalje nastaviti obilježavati značajne datume i sve što je aktuelno.
Poslije Gradiške predstavu “Sunce tuđeg neba” Dragan Marinković Maca izvest će u Sarajevu, zatim u Beogradu, Zagrebu i Mostaru.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2684{/gallery}