Vremenska prognoza

petak, 18 maj 2018 16:41

Predstavljen književni rad Pante Stevića

Narodna biblioteka u Gradišci upriličila je književno veče posvećeno djelima banjalučkog pisca Pante Stevića.

Predstavljen književni rad Pante Stevića

Ovaj književnik pisanjem se počeo baviti u djetinjstvu, ali je knjige objavio pred kraj radnog vijeka. Do sada je napisao petnaestaktak knjiga za djecu i desetak knjiga za odrasle.
„Ja sam bio prosvjetni radnik 40 godina i moja tematika su obrazovanje, djeca i sve ono što ih interesuje“ kaže Panto Stević, književnik.
Najznačajnija Stevićeva djela su „Pjesmarica sa deset lica“, „Čudesni svijet djetinjstva“, „Mozgalice“, „Noć bez svanuća“. Ovi i mnogi drugi naslovi Pante Stevića naćiće se u njegovom legatu koji je ovom prilikom formiran u Narodnoj biblioteci Gradiška.
„Poklonio je oko 200 knjiga, a u legatu će se naći 100 knjiga i tu će biti i njegova biografija. Legat je formiran zato što je Stević rodom iz Grbavaca i spada u red zavičajnih pisaca“ rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.
O autoru i njegovim djelima govorili su magistri srpskog jezika i književnosti Milenko Gagić i Svetozar Ličina. Ličina prati književni rad Pante Stevića od samog početka i on je po njegovom mišljenju plodan pisac sa velikim talentoom.
Književnik Pante Stević dobitnik je brojnih priznanja i nagrada među kojima su „Kočićevo pero“ i Povelja za životno djelo Ministarstva prosvjete i kulture i Udruženja književnika  RS. Ovaj pisac kaže da u posljednje vrijeme najviše se bavi pisanje recenzija i da pomaže mladim piscima.

 

Info+ kablovski kanal