Vremenska prognoza

petak, 30 jun 2017 09:44

Predstavljena knjiga ‘’Jasenovac- herojski podvig logoraša Mile Ristića’’

U Kulturnom centru Gradiška predstavljena je knjiga „Jasenovac- herojski podvig logoraša Mile Ristića“ autora Danila Karapetrovića.

Predstavljena knjiga ‘’Jasenovac- herojski podvig logoraša Mile Ristića’’

Knjiga govori o herojskom podvigu logoraša Mile Ristića iz sela Miljevići kod Gradiške, koji je odigrao glavnu ulogu u proboju logora Jasenovac 22. aprila 1945. godine i tako spasio 90 života.Na ovoj knjizi autor je radio više od godinu dana. „Ja sam nastojao da što bolje prikažem i prenesem taj događaj. Vodio sam računa da što tačnije prikažem podatke i imaju fotografije koje dopunjuju tekst“ kaže Danilo Karapetrović, autor knjige.Ova knjiga koja je svjetlost dana ugledala u maju ove godine nalazi se na policama  biblioteka. Osim u Gradišci, ovo književni djelo stiglo je do  Sarajeva, Novog Sada pa čak i do Australije, jer  to je pokretni spomenik, smatra Karapetrović.
O ovoj knjizi samo riječi hvale imao je Đuro Koljanin koji je ,pored autora i Zore Malešević,  govorio o ovom djelu na promociji održanoj u Gradišci. “Ova knjiga vrijedi zlata, samo je treba čitati posebno mladi ljudi da znaju šta se u prošlosti dešavalo” rekao je Koljanin.
Gradiški književnik Danilo Karapetrović prošle godine obilježio je pet decenija književnog rada. Za to vrijeme napisao je 30-tak knjiga, a njegovi rukopisi nalaze se u mnogim drugim zbornicma i antologijama, te je za svoj književni rad dobijao i nagrade.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2957{/gallery}