Vremenska prognoza

ponedeljak, 22 maj 2017 14:31

“Pressburger Klezmer bend” drugi put gostovao u Gradišci

U Kulturnom centru Gradiška održan je koncert “Pressburger Klezmer benda” iz Bratislave.

“Pressburger Klezmer bend” drugi put gostovao u Gradišci

Ova grupa muzičara izvodila je klezmer muziku koju ustvari i sviraju na koncertima, a to je muzika Jevreja Istočne Evrope.Osim toga publika je imala priliku da čuje i balkansku muziku koju je aranžirao Miroslav Vuković iz Gradiške. „Miroslav je studirao u Bratislavi i tako smo se počeli družiti, snimili smo i CD i sad smo stigli i ovdje, a svirali smo i u Bratislavi“ kaže Andrej Verner, iz “Pressburger Klezmer benda”.
Na harmonici osim Miroslava svirala je Snežana Jović Verner član ovog benda koja je rođena u Srbiji, ali već 16 godina živi u Bratislavi. Ona kaže da su u Gradišci prvi put gostovali prije pet godina. “Bas često na isto mjesto ne dolazimo opet. Naš bend već svira 22 godine što je lijep broj. Najviše nastupamo u Slovačkoj, a obišli smo mnogo zemalja Evrope” kaže Snežana Jović Verner.Članovi ovog benda rekli su da je jevrejska muzika dosta slična balkanskoj i da njihove koncerte publika veoma dobro prihvata.
Slovački bend planira da ovaj materijal sa balkanskom muzikom pošalje na festivale. Želja im je da se ove godine pojave i na Balkan Trafik festivalu koji se održava u Briselu.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2838{/gallery}