Vremenska prognoza

ponedeljak, 05 jun 2017 13:39

Školarci proslavili kraj školske godine uz priredbu „Aplauz molim“

Za kraj školske godine, Kulturni centar Gradiška za sve školarce organizovao je svečanu priredbu pod nazivom „Aplauz molim“. Ovom prilikom proglašeni su pobjednici konkursa za najbolje literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine.

Školarci proslavili kraj školske godine uz priredbu „Aplauz molim“

Konkurs je otvoren u okviru festivala „Vitezovo proleće“, koji je u martu održan u Gradišci. Od 325 pristiglih radova nagrađeno ih je 58, a na svečanoj priredbi najboljima su uručene diplome i nagrade. Među nagrađenima su se posebno izdvojili radovi Kristine Milutin i Željka Subotića.

„Volim da pišem, a četiri pjesme sam poslala na konkurs. Jako mi je drago što sam dobila nagradu, nastaviću i dalje da pišem“, kaže Kristina.

„Napisao sam dvije pjesme o proljeću. Ovo je prvi put da šaljem svoje radove na neki konkurs i veoma sam sretan zbog nagrade“, kaže Željko.

Tokom skoro tri mjeseca trajanja konkursa stručni žiri pažljivo je čitao i ocjenjivao radove gradiških školaraca. U sastavu žirija bili su: glavni i odgovorni urednik časopisa „Vitez“ Nedeljko Popadić, pjesnik Dobrica Erić, direktor gradiškog festivala „Vitezovo proleće“ Marko Šukalo i direktor Kulturnog centra Željko Blagojević. Ističu da je među brojnom talentovanom djecom bilo veoma teško izabrati najbolje radove.

„Jako sam ponosan na dobru saradnju između Kulturnog centra i časopisa „Vitez“. Uspjeli smo da ovim konkursom da probudimo ono najvrijednije u djeci. U njima čuči ogroman pjesnički potencijal, koji treba da grade s godinama“, ističe direktor festivala Marko Šukalo.

„Iznenadio nas je kvalitet radova, djeca su pokazala da znaju kako da svoje emocije prenesu na papir. Teme su bile slobodne, a djeca su najviše pisala o proljeću, pčelicama, medi, a imamo i par radova o Kulturnom centru, što nas veoma raduje. Radovi Kristine Milutin i Željka Subotića su nas posebno oduševili“, naglašava Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Na svečanoj priredbi „Aplauz molim“ Kulturni centar nagradio je sve vukovce sa područja Gradiške godišnjom propusnicom za sve programske sadržaje ove ustanove.

U revijalnom dijelu programa školarce su zabavljali: Plesni klubovi „Ritam“, i „Dance step“, KUD „Kolovit“, učenici Gimnazije i Tehničke škole, gradiški Justin Bieber, te David Radosavljević, učesnik serijala „Pinkove zvezdice“.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2873{/gallery}