Vremenska prognoza

petak, 30 jun 2017 12:49

Sve veće interesovanje za gradišku muzičku školu

Za upis u OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci u junskom upisnom roku prijavio se značajan broj učenika.

Sve veće interesovanje za gradišku muzičku školu

Svake godine je sve više zainteresovanih za upis u muzičku školu, što govori o kvalitetu obrazovanja u ovoj ustanovi, ističe direktor Ivan Ristić. U prvom upisnom roku, koji je trajao do 23. juna, upisano je 41 dijete.

„Mnogi se još uvijek raspituju za upis, tako da ćemo imati novi rok u avgustu. Pohađanjem ove škole djeca stiču jedno opšte muzičko obrazovanje. Sviranjem instrumenta djeca razvijaju motoriku, kreativnost, jezičku sposobnost i drugo, a putem javnih nastupa grade samopouzdanje“, istakao je Ristić.

Mnogi roditelji mišljenja su da muzičku školu mogu pohađati samo izuzetno muzički nadarena djeca, što nije tačno, kaže Ristić. Dodaje, da je neophodno da dijete posjeduje bar minimum muzičkog sluha, a njegov dalji uspijeh u svijetu muzike zavisi isključivo od želje i istrajnosti. Učenici koji se kroz školovanje u ovoj ustanovi pokažu kao izrazito talentovani, posvećuje im se dodatna pažnja, naglasio je Ristić.

Obrazovanje u OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci traje šest godina, plus pripremni razred.

„U pripremni razred djeca kreću sa 8 godina. Časovi se održavaju dva puta sedmično, a učenici uče note, pjesmice i razvijaju osjećaj za ritam. U prvom razredu muzičke škole obavezan je izbor instrumenta“, rekao je Riistić.

Djeca uzrasta od 5 do 7 godina tokom čitave školske godine mogu da se upišu u muzičko zabavište. Cilj muzičkog zabavišta je prije svega da mališani zavole muziku i razviju osjećaj za ritam, kažu u muzičkoj školi u Gradišci.

Drugi upisni rok u OMŠ „Branko Smiljanić“ počeće poslije 20. avgusta, a broj mjesta je ograničen.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2958{/gallery}