Vremenska prognoza

sreda, 25 oktobar 2017 12:44

U Gradišci izvedena predstava „Naši dani“

U Kulturnom centru Gradiška odigrana je monodrama “Naši dani” autora, reditelja i glumca Radoslava Milenkovića koji u ovoj predstavi igra više od trideset likova.

U Gradišci izvedena predstava „Naši dani“

Predstava je nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa i najznačajnijih pripovjedaka najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića.“Naši dani” premijerno su izvedeni 17. maja 1984. godine, a od tada ih je Milenković odigrao više od 1500 puta širom svijeta i tako obišao i upoznao mnoge gradove.  „S jedne strane to je pozitivno,al je tužno što je tema uvijek aktuelna, govorio se o tome kakvi smo mi pohlepni, ulizice, potkupljivi. To je situacija u kojoj možete da ispoljite svoju tamnu stranu koja je pogubna najviše za društvo“ kaže Radoslav Milenković, glumac.

Kroz imaginarno putovanje koje glavni lik preduzima u naporu da se, nakon dugogodišnjeg izgnanstva, vrati u svoju otadžbinu, on se susreće sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svjedok rasula i propasti svih segmenata društva.

Predstava „Naši dani“ je treća koja je u odigrana u Gradišci u okviru posebnog programa festivala„Zaplet na točkovim“ koji organizuje Gradsko pozorište Jazavac.

Osim u ovoj predstavi glumac Radoslav Mienković igra i u drugim pozorišnim komadima u Zvezdara teatru, Ateljeu 212, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. On se ovih dana može se vidjeti i na tv ekranim u seriji „Psi laju vetar nosi“.

Info+ kablovski kanal