Vremenska prognoza

subota, 01 jul 2017 11:37

U Gradišci održano Veče poezije sa zavičajnim piscima

U čitaonici  Narodne biblioteke u Gradišci održano je Veče poezije sa zavičajnim piscima.   

U Gradišci održano Veče poezije sa zavičajnim piscima

Književnik Nebojša Ivaštanin je rekao da su ovakva druženja pisaca značajna, jer se u današnje vrijeme ne vodi dovoljno računa o poeziji i kulturi. 

– Ranije je bila praksa da u okviru Udruženja književnika RS, podružnica Gradiška, imamo jednom godišnje ovakve susrete.  Međutim, u posljednje vrijeme, mladji kako su to preuzeli, to je malo zapostavljeno. Ovo u biblioteci predstavlja malo osvježenje i drago mi je što je novo rukovodstvo to organizovalo i što se pokazuje interes i za zavičajne pisce - kaže Ivaštanin.

Najnovijom zbirkom pjesama „Tu gdje nema nas“ ljubiteljima pisane riječi predstavila se pjesnikinja  Ljiljana Vujić Tomljanović. Ističe,  da  su ovakva okupljanja još jedna  potvrda o vrijednosti knjige u našem društvu.

– Ovo je lijepo i značajno okupljanje zavičajnih pisaca u Gradišci. Pokušavamo na ovaj način svima  približiti pisanu riječ koja je vrlo značajna u našim životima – kaže Ljiljana.

Značaj ovakvih susreta ističu i predstavnici gradiške Narodne biblioteke. – Cilj je da se zavičajni pisci okupe a mi smo im pružili priliku da govore o svome stvaralaštvu – rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Na Večeri poezije sa zavičajnim piscima, svoje stihove govorili su i Nedeljko Ninković, Danilo Karapetrović, Gojko Vujanović, Rado Dimitrijević i Đuro Koljanin.

Info+ kablovski kanal