Vremenska prognoza

četvrtak, 11 maj 2017 18:10

U Gradišci otvorena izložba „Voda u knjigama umjetnika - Pergament concertina“

U Zavičajnom muzeju u Gradišci otvorena je izložba „Voda u knjigama umjetnika - Pergament concertina“. Izložba je rezultat međunarodnog projekta ''Pergament Srbija – Knjiga umjetnika pergament concertina'', koji je realizovala Leposava Milošević Sibinović – Lepa.

U Gradišci otvorena izložba „Voda u knjigama umjetnika - Pergament concertina“

Riječ je o slikarstvu na jagnjećem pergamentu, koji je pripremljen po specijalnoj drevnoj recepturi. Izložbu je podržala ambasada Meksika u Srbiji.

„Naziv jasno opisuje izložbu. Pergament predstavlja radove na jagnjećoj koži, koje je Miloševićeva pripremila kao kustos ovog međunarodnog projekta, a concertina znači harmonika, jer su svi radovi savijeni u obliku harmonike. U okviru izložbe stvaralo je 106 umjetnika iz cijeloga svijeta, sa glavnom temom vode koja je uvijek aktuelna“, istakao je Bojan Vujinović, v.d. direktora Zavičajnog muzeja Gradiška, koji je otvorio izložbu.

Veliki značaj izložbe istakao je akademski slikar Milovan Čikić, koji je pozvao Gradiščane da u što većem broju posjete Zavičajni muzej i pogledaju izložena djela.

„Zadovoljstvo mi je što je u našem gradu upriličena izložba ovakvog kvaliteta. Izloženi su radovi brojnih umjetnika, tema je ista, a svaki od njih dočarao ju je na različit način“, rekao je Čikić.

Izložba „Voda u knjigama umjetnika - Pergament concertina“ u gradiškom Zavičajnom muzeju ostaće otvorena do 25. maja.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2804{/gallery}