Vremenska prognoza

sreda, 17 maj 2017 09:35

Učenici OMŠ “Branko Smiljanić” ponovo se okitili nagradama

Tokom aprila i maja učenici OMŠ “Branko Smiljanić” u Gradišci učestvovali su na brojnim međunarodnim  takmičanjima koja su organizovana širom Srbije i BiH, kao i na republičkom takmičenju koje je održano u Banjaluci.

Učenici OMŠ “Branko Smiljanić” ponovo se okitili nagradama

Mladi talenti ponovo su se okitili su se brojnim nagradama.

– Na ovim takmičenjima učenici naše škole su osvojili ukupno 14 nagrada, 3 prve, 7 drugih i 4 treće, čime je još jednom potvrđen kvalitet učenika i profesora naše škole. Nagrade su osvojene u veoma jakoj konkurenciji. Učestvovali su takmičari iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, BiH a billo je učesnika iz Italije. To su učenici najačih muzičkih škola u regionu i koje imalju jako dužu tradiciju nego što ima naša škola. ali, evo unazad nekoliko godina mi u kontinuitetu uspjevamo da se izborimo sa konkurencijom – kaže Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“.

Učenica prvog razreda Iva Ristić, osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju gudača koje je proteklog vikenda održano u Sremskoj Mitrovici, kao i prvu nagradu u Sremskim Karlovcima.  Na takmičenju gudača učestvovalo je 136 takmičara iz Srbije,Slovenije,  BiH i Hrvatske.

– Bilo je dosta takmičara ali ja sam uspjela osvojiti prvo mjesto. Dugo sam se pripremala – kaže učenica Iva.

Na republičkom takmičenju uspješna je bila Nikolina Belenzada, učenica drugog razreda muzičke škole. Na Međunarodnom festivalu harmonike “Mehfest”, zapažen uspjeh ostvario je učenik Dalibor Vujičić.

Predstavnici OMŠ “Branko Smiljanić” ističu da su takmičenja važna za dalji razvoj mladih  umjetnika. 

–Takmičenja su vrlo bitan segment dio u radu svake škole, njima se ogleda kvalitet rada neke škole. Na takmičenjima takođe uspostavljamo saradnju sa profesorima sa akademija kako u Beogradu i Novom Sadu tako i sa drugim univerzitetima- kaže Ristić.

Na takmičenju flautista u Požarevcu, učenica Katarina Mihalenko osvojila je drugu nagradu.  – Puno truda sam uložila ali se na kraju isplatilio – kaže Katarina.

Učenici će do kraja maja učestvovati i na takmičenju   “Mladi virtuozi”, koje organizuje muzička škola “Petar Konjović”  u Beogradu.

Info+ kablovski kanal