Vremenska prognoza

sreda, 22 mart 2017 15:10

Završen Festival poezije “Vitezovo proleće” u Gradišci

Drugog dana Festivala poezije “Vitezovo proleće” organizovano je pjesničko Veče za građane u gradiškom Kulturnom centru. Oko  dvadeset pjesnika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske govorili su poeziju za odrasle. 

Završen Festival poezije “Vitezovo proleće” u Gradišci

– Ova dva dana bilo je užareno, početak proljeća bio je topliji nego inače, jer pjesnici su nas obasjali svojim stihovima. Imali smo nekoliko programa, obišli smo i znamenitosti Lijevčanskog kraja, gosti su prezadovoljni. Gradiška je imala privilegiju da ugosti neke od najvećih srpskih imena – rekao je Marko Šukalo, umjetnički direktor Festivala poezije “Vitezovo proleće”.

Završne večeri  umjetnički rukovodilac festivala Marko Šukalo i  Nedeljko Popadić , urednik  izdavačke kuće “Vitez”,  uručili su diplomu za doprinos u razvoju kulture, direktoru Kulutrnog centra, Željku Blagojeviću. U znak zahvalnosti predstavnici Kulturnog centra, povelje su uručili i Radomiru Andriću, predsjedniku Udruženja književnika Srbije, izdavačkoj kući “Vitez” , kao i poznatom rok muzičaru i pjesniku Bori Đorđeviću.

 –Naravno da mi mnogo znači ovo priznanje, samim tim što je osvojeno ovdje u Gradišci, jer moja žena je iz  ovih krajeva – kaže Bora koji je čest  i drag  gost Gradiške. Ovo je drugi put da posjećuje naš grad u okviru festivala pozije, što mu je posebno zadovoljstvo. 

Učesnici i organizatori festivala izrazili su želju da ova manifestacija postane tradicionalna u Gradišci. Prisutnim posjetiocima, obratio se i načelnik opštine Zoran Adžić,  pokrovitelj događaja, koji je rekao da imamo privilegiju što se ovakav festival organizuje kod nas te da naša opstina ima  sve  predispozicije da postane  regionalni kulturni centar.  

Info+ kablovski kanal
{gallery}2668{/gallery}