Vremenska prognoza

sreda, 01 april 2015 13:20

Usvojen budžet opštine Srbac

Zadnjeg dana zakonskog roka odbornici Skupštine opštine Srbac usvojili su budžet opštine za ovu godinu u iznosu od 6,5 miliona maraka.

Usvojen budžet opštine Srbac

Tako je prestala da važi Odluka o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca ove godine u iznosu od 1,2 miliona maraka.Na sjednici je na prijedlog budžeta za 2015. godinu stigao veiliki broj amandmana od strane odborničkih klubova koji su uglavnom prihvaćeni.

Određenih zamjerki ima, ali prvi čovjek opštine je zadovoljan što je okončano privremeno finansiranje. „Dobra stvar je što je budžet usvojen, ali nisam zadovoljan što su planirana sredstva za privredu, poljoprivredu i neke razvojne komponente smanjena da bi se povećali grantovi budžetskim korisnicima“ kaže načelnik Drago Ćirić. Za usvajanje budžeta sa amndmanima glasala su 22 odbornika,dok su tri odbornika Narodnog demokratskog pokreta bila uzdržana.

I prije nego što su došli do rasprave o budžetu odbornici su više od dva časa raspravljali o nazivu sjednice i dnevnom redu. Svoje stavovove uglavnom su usaglašavali na pauzama.  Na kraju su se dogovorili da vanredna sjednica bude održana kao redovna sa četiri tačke dnevnog reda, bez mogućnosti kandidovanja novih. Tako su pored budžeta odbornici na ovoj sjednici usvojili Odluku o izvršenju budžeta opštine Srbac za 2015. godinu,  Osnove ekonomske politike opštine Srbac za tekuću godinu i donijeli odluku o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretne imovine u ovoj lokalnoj zajednici za 2015. godinu u iznosu 0,10 odsto. Ovom prilikom je najavljeno da će se nastavak 21. sjednice koja je prekinuta 17. marta održati 9. aprila. Tada bi se na dnevnom redu trebala naći 51 tačka, među kojim će biti i prijedlozi Kluba odbornika SNSD-a i DNS-a za razrješenje funkcionera u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, imenovanje vršilaca dužnosti i provođenju konkursa i utvrđivanju kriterijuma za njihovo imenovanje.

Info+ kablovski kanal