Vremenska prognoza

četvrtak, 06 jul 2017 14:47

Gradiški Kajak kanu klub potpisao Sporazum o saradnji sa klubovima iz Hrvatske

Kajak kanu klub „Sava“ iz Gradiške ozvaničio je saradnju sa dva hrvatska kluba, KKK „Olimpik“, iz Slavonskog Broda, i KK „Belišće“, iz istoimenog grada.

Gradiški Kajak kanu klub potpisao Sporazum o saradnji sa klubovima iz Hrvatske

Sporazum o sportsko – turističkoj saradnji ojačaće kajakaški sport, a klubovima će omogućiti lakši pristup sredstvima iz IPA fondova EU, ističu predstavnici sva tri kluba.

„Ovo je prva ovakva saradnja za naš klub, koja će nam veoma značiti, posebno po pitanju nabavke sredstava, opreme i slično“, istakao je Momir Brajić, sekretar KKK „Sava“ Gradiška.

„Sa klubom iz Gradiške već odavno smo u veoma dobrim odnosima. Drago mi je što smo uspostavili i ovu saradnju, jer je ovo jako dobra prilika da obezbijedimo dodatna sredstva“, rekao je Mato Jerkić, sekretar KK „Belišće“ Belišće.

„Imaćemo sada još bolje odnose koji će unaprijediti sport, rekreaciju i turizam sa obe strane rijeke Save“, kaže Miroslav Lipovac, iz KKK „Olimpik“ Slavonski Brod.

Značaj Sporazuma o saradnji između gradiškog i hrvatskih kajak kanu klubova istakli su i predstavnici opštine Gradiška, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, grada Belišća i Centra za tehnološki razvoj Razvojne agencije Brodsko-posavske županije.

„Mi u Belišću imamo dobra iskustva sa povlačenjem sredstava iz fondova EU, što će svakako biti od koristi za ovaj Sporazum. Naš grad je inače poznat po kajaku i kanuu“, ističe Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Grada Belišće.

„U posljednjih 11 godina subjekti sa područja naše županije realizovali su oko 810 projekata EU, ukupne vrijednosti oko 456 miliona evra, a mi ćemo nastojati da svojim pozitivnim iskustvima pomognemo i prijateljima iz Gradiške“, rekao je Stjepan Ribić, predsjednik Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

 „Naša saradnja ogledaće se na polju sporta i turizma, a želja nam je da je proširimo i na posao i slično“, naglasio je Ivan Tomašić, iz Centra za tehnološki razvoj Razvojne agencije Brodsko-posavske županije.

„Nama iz Gradiške ovo je šansa da učimo od Razvojnih agencija i gradova iz Hrvatske, koji su dio Evropske unije, kako da dođemo do što većih sredstava iz fondova. Sredstva bi nam pomogla da infrastrukturno, sportski i društveno izgradimo našu opštinu“, rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

KKK „Sava“ iz Gradiške, „Olimpik“  iz Slavonskog Broda i „Belišće“ iz Belišća mogu se pohvaliti brojnim uspjesima u sportu na vodi.

Gradiški kajakaši okitili su se medaljama i ove sezone. Na većini do sada održanih takmičenja postigli su zapažene rezultate.

Info+ kablovski kanal