Vremenska prognoza

petak, 17 mart 2017 18:29

Područni fudbalski savez Gradiška proslavio jubilej

Područni fudbalski savez Gradiška obilježio je 15 godina postojanja svečanom sjednicom na kojoj su dodijeljena priznanja najistaknutijim pojedincima i ekipama.

Područni fudbalski savez Gradiška proslavio jubilej

Među laureatima se našao i prvi predsjednik Područnog saveza Gradiška i aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

„Drago mi je što sam sa mnogim ljudima, koji su danas ovdje i nekima koji nisu ovdje, a koje ne treba zaboravljati, gradio Područni fudbalski savez Gradiška. Rezultati našeg rada su vidljivi jer je PFS Gradiška izrastao u respektabilan savez, treći po svim parametrima na nivou Republike Srpske i nezaobilazan faktor u kreiranju fudbalske politike na nivou FS RS i FS BiH“, rekao je Kovačević.

Područni fudbalski savez Gradiška osnovan je u martu 2002. godine. Do tada je bio dio Područnog saveza Banjaluka. Predsjednik saveza Miloš Brkić podsjetio je na neke od najvažnijih rezultata organizacije.

„Najvažniji takmičarski rezultat je izlazak reprezentacije saveza na međunarodnu scenu što je prvi izlazak neke bosanskohercegovačke selekcije na međunarodno takmičenje. Moram istaknuti da smo ponosni što je predsjednik FSRS Mile Kovačević naš kandidat i što imamo armiju priznatih sportskih radnika od Borčeta Sredojevića, Vinka Marinovića i ostalih koji nas uspješno predstavljaju ne samo u državnim već i u evropskim okvirima“, rekao je Brkić.

Predsjednik FS RS Mile Kovačević je ovom prilikom zlatnom plaketom saveza nagradio Fudbalski klub Slogu DIPO iz Gornjih Podgradaca za 90 godina postojanja. Sloga je jedan od samo šest klubova u Republici Srpskoj koji su dobili ovu vrijednu nagradu.

Ovom prilikom nagrađeni su i najbolji pojedinci i kolektivi PFS Gradiška u proteklih godinu dana. Aleksandar Popović iz Kozare je najbolji fudbaler saveza, a slijede ga  Bojan Radić (Mladost Bajinci) i Danko Segić (Ljubić Prnjavor). Najbolji trener je Zoran Vranić iz Kladara koji su dobili nagradu i za najbolji klub ispred Dubrava i Torpeda iz Cerovljana. Kladari su osnovani prije sedam godina, ali već su stigli do treće lige gdje se nalaze u vrhu.

Najperspektivniji fudbaler je Luka Đurić, najbolji sudija Stojan Vukota, a najbolji sportski radnik je Darija Ćirković iz trnske Sloge.

Savez je i ove godine dodijelio Priznanje za humani rad „Veliko srce“ koje je otišlo u vitrine fudbalskog kluba Kozara iz Turjaka, a dodijeljena su i jubilarna priznanja: Mladi Krajišnik je nagrađen za 40 godina postojanja,  a Sloga iz Srpca i 13 Skojevki za 80 godina.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2654{/gallery}