Vremenska prognoza

ponedeljak, 20 mart 2017 14:49

Stojnićev eksperiment uspio: Kozara osvojila tri boda

Fudbaleri Kozare slavili su minimalnu pobjedu protiv Tekstilca u 18. kolu i prekinuli niz od tri prvenstvena poraza. Trener Velimir Stojnić eksperimentisao je postavivši štopera Igora Makitana u vrh napada, a on je Kozari donio tri boda pogotkom u 87. minutu.

Stojnićev eksperiment uspio: Kozara osvojila tri boda

„Isplatila nam se proba sa Makitanom koji je igrao u napadu zbog skok igre. Nismo vršili pritisak na odbranu protivnika u prethodnim utakmicama zato sam poslao visokog momka u napad. Ovaj put smo uspjeli i nagrađeni smo pobjedom“, rekao je Stojnić.

Do te 87. minute igralo se čvrsto i bez mnogo prilika za gol. Taman kad su svi na stadionu pomislili da će utakmica biti završena podjelom bodova uslijedio je šok za goste.

„Utakmica se igra devedeset i kusur minuta, odnosno onoliko koliko sudija odluči da bude nadoknade. Jedna šansa je odlučila protivnika. Mi smo možda prije toga propustili da završimo utakmicu, ali nismo imali sreće ni znanja pred kraj i šta je tu je“, rekao je Zoran Dragišić, trener Tekstilca.

Bio je 18. minut kad se desilo prvo uzbuđenje na utakmici. Gatarić je bio u prilici pred golom Kozare, ali je loše šutnuo loptu. Malo potom Stijepić je šutnuo prema golu, a Đakušić izbacio u korner. U 60. minutu pokušao je Komlenović sa distance ali njegov dobar udarac ukrotio je Đakušić. Isti ishod je bio i u 67. minutu nakon pokušaja Đuričića. Počela se tada buditi i Kozara. Bio je 77. minut kad je Makitan glavom poslao loptu pored gola. Ni njegov drugi pokušaj u 79. minutu nije bio uspješan. Ponovo je lopta prošla pored gola. Pokušao je napadač Kozare i nogom sa vrha šesnaesterca, ali je i treći put bio neprecizan. Ipak, u 87. minutu mreža se zatresla. Dugo je trajala akcija Kozare, a Makitan se sjajno snašao u šesnaestercu i pogodio za vrlo važna tri boda u borbi za Ligu za prvaka.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2658{/gallery}