Vremenska prognoza

Gradiška

Gradiška (5050)

Novosti vezane za gradisku opštinu

petak, 26 jun 2020 14:12

Kampanjom pod nazivom “Odlučni u suprotstavljanju”, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Rs, Policijska uprava Gradiška obilježava Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, sa ciljem da se javnost upozori na štetne posljedice koje nastaju konzumiranjem narkotika i adekvatno preventivno djelovanje na suzbijanju zloupotreba droga.

Detaljnije →
petak, 26 jun 2020 14:03

U Gradišci je održana sjednica Udruženja penzionera regije Banja Luka na kojoj su delegati razmatrali osnovnu problematiku ove populacije, koja se, prije svega, odnosi na zdravstvenu zaštitu penzionera i visinu penzija.

Detaljnije →
petak, 26 jun 2020 13:49

U okviru projekta stambenog zbrinjavanja romske populacije na području grada Gradiška, koga su realizovali Gradska uprava I Ministarstvo za ljudska prava I izbjeglice BIH, stambeno su obezbijeđene dvije višečlane porodice u gradiškom naselju Žeravica. Ključeve stambenih objekata korisnicima je uručio gradonačelnik Zoran Adžić.

Detaljnije →
četvrtak, 25 jun 2020 19:52

U gradiškoj mjesnoj zajednici Sovjak završena je izgradnja vodovodne mreže i u prisustvu mještana, izvođača radova KP „Vodovod“ i Gradske uprave, objekat je svečano predat na upotrebu. Pitka gradska voda mnogima je u ovom dijelu Potkozarja bila nedosanjan san.“Snalazili smo se na različite načine, vodu smo dopremali cisternama, bačvama, ali je to bilo dovoljno samo za najosnovnije potrebe“, prisjeća se Ljubomir Soldat, predsjednik Savjeta MZ Sovjak.

Detaljnije →
četvrtak, 25 jun 2020 16:21

Bogata ponuda poljoprivrednih proizvoda obilježila je i ovaj  četvrtak na Zelenoj pijaci u Gradišci. Lijepo vrijeme izmamilo je brojne gradiščane u kupovinu poljoprivrednih namirnica. Što se tiče cijena nisu se znatno mijenjale u odnosu na prethodnu sedmicu.

Detaljnije →
četvrtak, 25 jun 2020 12:07

Ni ova godina neće biti medna za pčelare, te ovu porizvodnu sezonu sigurno neće pamtiti kao uspješnu.

Detaljnije →
sreda, 24 jun 2020 13:18

Bolja kontrola nad sistemom potrošnje vode, svakodnevno praćenje potrošnje, prednosti su daljinskog mjerenja potrošnje vode koji bi uskoro trebao biti realizovan u Gradišci.

Detaljnije →
utorak, 23 jun 2020 13:32

Vanredne okolnosti koje je uzrokovala pojava virusa korona iznenadile su društvo u cjelini, a posebni izazovi stajali su pred prosvjetnim radnicima.

Detaljnije →
utorak, 23 jun 2020 11:08

Proteklih dana bilježimo porast broja lica pozitivnih na virus korona u Republici Srpskoj, a i šire.

Detaljnije →
ponedeljak, 22 jun 2020 14:03

Proteklog vikenda je u Gradišci održana redovna godišnja sjednica Skupštine Udruženja gluvih i nagluvih lica, na kojoj je, pored ostalih redovnih tema, usvojen i Program rada za tekuću godinu.

Detaljnije →