Vremenska prognoza

Aktuelno

Aktuelno (515)

utorak, 05 januar 2021 12:08

Molitveno, uz običaje i tradiciju, pravoslavni vjernici proslaviće sutra Badnji dan, dan uoči rođenja Hristovog, Božića, za pravoslavne vjernike najradosnijeg dana u godini. Badnji dan je ujedno i posljednji dan Božićnog posta, koji je počeo 28. novembra.

Detaljnije →
sreda, 30 decembar 2020 11:56

Na prvoj konstituitvnoj sjednici izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo. Milenko Pavlović iz SNSD-a ponovo će obavljati funkciju predsjednika Skupštine grada, a za potpredsjednika je izabran Siniša Adžić iz Ujedinjene Sprske. Funkciju v.d. sekretara Skupštine obavljaće Nemanja Panić iz SNSD-a.

Detaljnije →
ponedeljak, 28 decembar 2020 13:44

Njemačka firma „Domatek“, posredstvom Miroslava Kojadinovića, koji je suvlasnik ove firme, donirala je gradiškoj Bolnici značajnu količinu brzih seroloških testova na virus korona. Test utvrđuje da li je pacijent u posljednje vrijeme preležao bolest izazvanu virusom korona, te njegovo  trenutno stanje.

Detaljnije →
četvrtak, 24 decembar 2020 14:35

Na području Gradiške, najradosniji praznik Božić obilježiće se skromno i u manjem broju nego ranijih godina.

Detaljnije →
četvrtak, 24 decembar 2020 14:22

Prijemu su prisustvovali arhijerejski namjesnik gradiški protojerej stavrofor Gojko Slijepčević, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zejnil efendija Latifović, župnik Župnog ureda Gradiška Tomislav Topić i paroh Grkokatoličke parohije Viktor Pavić.

Detaljnije →
sreda, 23 decembar 2020 13:26

U Tehničkoj školi u Gradišci počela je obuka za operatere na CNC mašinama za obradu metala i drveta, koja se realizuje u okviru projekta podržanog od strane USAID-a.

Detaljnije →
utorak, 22 decembar 2020 14:26

Devet porodica u Gradišci koje su ratnih devedestih godina morale napustiti svoja ognjišta u Hrvatskoj, u skorije vrijeme bi trebalo konačno da dobiju siguran krov nad glavom.

Detaljnije →
utorak, 22 decembar 2020 14:01

Na farmi Milorada Cvjektovića u gradiškom selu Rogolji radi se danonoćno. Ovaj dugogdišnji poljoprivredni proizvođač bavi se tovom bikova, a objekti su puni i svinja, od suprasnih krmača, tovljenika do male prasadi.

Detaljnije →
petak, 18 decembar 2020 14:26

Domaći trgovački lanac Robot nastavlja sa širenjem svoje trgovačke mreže na području Bosne i Hercegovine. Kako je ranije najavljeno, otvorena je poslovnica u Gradišci, a u narednom periodu bit će otvorene nove poslovnice u drugim gradovima, što će itekako obradovati sve ljubitelje dobre kupovine i niskih cijena.

Detaljnije →
petak, 11 decembar 2020 13:59

Na redovnoj konferenciji za novinare, predstavnici Policijske uprave Gradiška prezentovali su rezultate rada za protekli mjesec.

Detaljnije →