Vremenska prognoza

utorak, 29 septembar 2020 17:33

Asfaltirane dvije dionice puta u MZ Trošelji

Asfaltirane putne dionice, u dužini od 1 200 metara, na upotrebu je predao gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, naglašavajući značaj izgradnje putne infrastrukture, kako za mještane, tako i za razvoj seoskog turizma u ovom dijelu Gradiške.

Asfaltirane dvije dionice puta u MZ Trošelji

Asfaltni put vodi do turističkog kompleksa, koji, pored restorana, ima ribnjake i druge atraktivne sadržaje. „Opredjeljenje Gradske uprave je da omogući kvalitetnu infrastrukturnu opremljenost, kako bi mještani ostali da žive i razvijaju svoja domaćinstva, ali i da pruži odgovarajuću podršku u razvoju turističkih potencijala“, dodaje Adžić.

Osim  asfalta, na jednom dijelu puta je izgrađena i rasvjeta. Time se, ističu  mještani, značajno izašlo u susret potrebama koje su ranije predočili Gradskoj upravi. Ipak, gorući problem u ovom momentu predstavlja vodosnabdijevanje. „Smatramo da ćemo i ovaj problem, uz podršku lokalne vlasti, uspješno riješiti“, ističe mještanin Boro Gajić. 

Privodi se kraju realiazcija planova o izgradnji 18 km putne infrastrukture, projektovanih s početka godina. „U protekle četiri godine izgrađeno je oko 80 km puteva“, podsjeća gradonačelnik Adžić, naglašavajući da se infrastruktura gradila u svim mjesnim zajednicama Gradiške.

Info+ kablovski kanal