Vremenska prognoza

četvrtak, 09 septembar 2021 21:32

O rezultatima rada policije tokom avgusta

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić istakao je tokom konfenecije za novinare, na kojoj su prezentovani rezultati rada u proteklom mjesecu, da su na području, koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, evidentirana 33 krivična djela, a ukupno su rasvijetljena 32 krivična djela.

O rezultatima rada policije tokom avgusta

Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 13 krivičnih djela, rasvijetljeno je 12.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirano je 37 narušavanja javnog reda i mira. Nije evidentirano nijedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, rečeno je na konferenciji.

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine. Nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima.

Analizirajući stanje kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, Škorić je zaključio da se stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

U toku mjeseca avgusta 2021. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirana su 84 migranta.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković apelovao je na vlasnike pasa da su dužni da poštuju propise koji se odnose na način držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine. „U narednom periodu nastavljamo sa preduzimanjem mjera i radnji na sankcionisanju prekršaja po članu 30. ZoJRiM (držanje opasnih životinja bez nadzora), kao i po članu 26. istog Zakona (prosjačenje)“, naglasio je Trifković.

Obzirom da je počela nova školska godina, kada je povećano prisustvo djece u saobraćaju, Policijska uprava Gradiška započela je sa realizacijom Republičke akcije ,,Zaštitimo djecu u saobraćaju“, tokom koje preduzimaju potrebne aktivnosti u cilju zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju. Ponovo apeluju na vozače na maksimalni oprez u vožnji, naročito u blizini školskih objekata, te na roditelje da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti u slučaju nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Info+ kablovski kanal