Vremenska prognoza

subota, 03 oktobar 2020 11:11

Od ponedjeljka na području Gradiške i Srpca pojačana kontrola traktora i radnih mašina

Službenici Policijske uprave Gradiška početkom naredne sedmice otpočeće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, posebno vozača traktora, radnih mašina i tehničke ispravnosti vozila.

Od ponedjeljka na području Gradiške i Srpca pojačana kontrola traktora i radnih mašina

U periodu januar-septembar ove godine, smrtno je stradao jedan vozač traktora, tri vozača su zadobila lakše tjelesne povrede, a u šest saobraćajnih nezgoda vozači traktora su prouzrokovali nastanak nezgode, navode u Policijskoj upravi Gradiške.

Apeluju na vozače koji upravljaju traktorima i radnim mašinama u saobraćaju da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila, da prilikom vožnje upale žuto rotaciono svjetlo, te da vozila kojima upravljaju budu registrovana. Pored navedenog, iz PU podsjećaju vozače na obavezu poštovanja  i drugih saobraćajnih pravila, a posebno da prilikom uključivanja sa zemljanog puta uklone blato sa točkova i drugih dijelolva vozila, te da u priključnim vozilima ne prevoze više lica od dozvoljenog broja.

Akcija pojačane kontrole vozača traktora, radnih mašina i tehničke ispravnosti vozila, na području koje operativno pokriva PU Gradiška, sprovodiće se od 5. do 11. oktobra.

Info+ kablovski kanal