Vremenska prognoza

utorak, 04 februar 2020 14:36

Potpisan ugovor o rekonstrukciji puta u MZ Rovine

Od proljeća bi, u mjesnoj zajednici Rovine, trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice, u dužini od 600 metara.

Potpisan ugovor o rekonstrukciji puta u MZ Rovine

Aktivnosti na ovoj dionici predmet su ugovora o sufinansiranju projekta infrastrukture na području grada Gradiške, koji su potpisali gradonačelnik Zoran Adžić i v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić.

Riječ je o investiciji vrijednoj 90 000 KM. Republički sekretarijat će projekat finansirati sa 50 odsto sredstava, a preostali dio, kroz izradu projektno-tehničke dokumentacije i izbor izvođača radova, obezbijediće Grad Gradiška.

Adžić i Aćić su potom obišli lokacije na kojima se grade objekti  u okviru Regionalnog stambenog programa.

U toku su završni radovi na objektu socijalnog stanovanja i izgradnja objekta za lica iz kolektivnih centara, sa po 32 jedinice. U ovoj godini, na području MZ Nova Topola trebalo bi da započne izgradnja još jednog objekta u koji će useliti korisnici iz kolektivnog i alternativnog smještaja.

„Svi kolektivni centri u RS, u kojima su smještena izbjegla i raseljena lica, trebalo bi da budu zatvoreni u naredne dvije godine“, uvjeravaju u Sekretarijatu za raseljena lica i migracije.

„Republički sekretarijat namjerava tokom ove godine, pored pomenutih projekata, nastaviti partnerske odnose sa Gradiškom, kroz finansiranje infrastrukturnih projekata vezanih za probleme interno raseljenih lica i povratnika koji budu u prioritetu“, dodaje Aćić.

Info+ kablovski kanal