Vremenska prognoza

petak, 14 februar 2020 14:22

U Gradišci obilježen Dan boraca i Boračke organizacije Republike Srpske

Povodom obilježavanja Dana boraca i Dana Boračke organizacije RS, u Gradišci je ispred centralnog spomen obilježja služen parastos poginulim borcima.

U Gradišci obilježen Dan boraca i Boračke organizacije Republike Srpske

Vijence su pored spomenika, gdje su uklesana imena 613 poginulih i umrlih boraca VRS iz Gradiške, položile brojne delegacije:gradonačelnik Gradiške, predstavnici Gradske boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida, Policijske uprave Gradiška, 16. Krajiške motorizovane brigade, 1. Lake pješadijskei 19. Srbobranske brigade, te druge delegacije.

„Moramo biti jedinstveni u borbi za očuvanje Republike Srpske i poboljšanje našeg materijalnog statusa, i mi, moramo biti ti, koji će ukazati onima koji sjede u skupštinskim klupama, da moraju voditi računa o položaju boraca“, poručio je Milovan Gagić, predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška.

„Obilježavajući ovaj dan, želimo na dostojanstven način iskazati poštovanje prema hiljadama boraca koji su prije 28 godina krenuli na put stvaranja Republike Srpske“, naglasio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, podsjetivši na stalnu borbu srpskog naroda za opstanak i očuvanje srpske državnosti.

„Boračka populacija na prostoru Gradiške je konstantno u fokusu našeg posmatranja, te zbog toga materijalna podrška Boračkoj organizaciji svake godine biva značajnija. U odnosu na 2016. godinu, izdvajanja u ovoj godini su povećana  za 18 posto“, ističe gradonačelnik Adžić.  Ovom prilikom  je naglasio da je pri kraju izrada projektno - tehničke dokumentaciju za izgradnju spomen sobe posvećene, ne samo Odbrambeno-otadžbinskom ratu, već i svim prethodnim ratovima. „Uz centralno spomen obilježje i monografiju poginulih i umrlih boraca, na jednom mjestu imaćemo vrlo brzo spomen kompleks, jedinstven na ovim prostorima“, zaključio je gradonačelnik Adžić u obraćanju povodom Dana boraca i boračke organizacije RS.

Info+ kablovski kanal