Vremenska prognoza

utorak, 06 oktobar 2020 14:06

U Gradišci povećano interesovanje za glasanje putem mobilnog tima

Do lokalnih izbora u BiH ostalo je nešto više od mjesec dana. Biće to, posebno u uslovima pandemije virusa korona, vrlo specifičan dan, kome prethode vrlo zahtjevne pripreme.

U Gradišci povećano interesovanje za glasanje putem mobilnog tima

Centralna izborna komisija propisala je instrukcije kojih će se morati pridržavati svi učesnici izbornog procesa u uslovima Kovida 19. Već sada je sigurno da će svim glasačima, koji će biti u obavezi nositi zaštitinu masku i po mogućnosti rukavice, po dolasku na glasačko mjesto, biti mjerena tjelesna temperaturu. „U slučaju povišene vrijednosti, glasačima će na određenoj lokaciji biti omogućeno da glasaju“, pojašnjava Nada Živković, predsjednik Gradske izborne komisije Gradiška. Živkovićeva ističe da je već sada povećano interesovanje među redovnim glasačima za glasanje putem mobilnog tima, te da će im, imajući u vidu trenutnu situaciju, umjesto dosadašnjeg jednog, na predstojećim izborima, biti neophodna dva do tri mobilna tima.

Putem tih timova moći će glasati birači koji su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezani za svoje domove/porodične kuće, ali i lica pozitivna na virus korona, ona koja su hospitalizovana, kao i lica u izolaciji, odnosno karantinu.

Podsjećamo, za predstojeće izbore ovjereno je pet političkih subjekata za gradonačelnika Gradiške, mada su istaknuta dva kandidata. Za gradsku skupštinu registrovano je 29 političkih subjekata, dok su za nacionalne manjine, kojima je u gradskoj skupštini zagarantovano jedno odborničko mjesto, registrovana 22 politička subjekta.

Info+ kablovski kanal