Vremenska prognoza

petak, 31 jul 2020 15:18

Borci protiv inicijative Asocijacije Stvaraoci RS, iz Gradiške zahtjev za smjenu predsjednika BORS-a

Gradska boračka organizacija u Gradišci bila je domaćin regionalnog sastanka boračkih organizacija iz Prnjavora, Srpca i Laktaša, kako bi zauzeli zajednički stav o aktuelnim pitanjima zbog kojih se u posljednje vrijeme boračka populacija digla na noge.

Borci protiv inicijative Asocijacije Stvaraoci RS, iz Gradiške zahtjev za smjenu predsjednika BORS-a

„Enormne naknade u visini od 140 000 KM po pojedincu, koje traži Asocijacija stvaralaca RS u momentima kada naši saborci umiru pored kontejnera, za našu populaciju su u potpunosti neprihvatljive“, naglašava Milovan Gagić, predsjednik Boračke organizacije u Gradišci.

„Poštovanje svakom ko je učestvovao u stvaranju RS, ali ničija prava, nijedne kategorije koja je učestvovala na bilo koji način u Odbrambeno-otqdžćbinskom ratu, ne mogu biti veća od prava boraca i to je naš jedinstven stav“, kaže prvi čovjek BORS-a general Milomir Savčić. Također smatra lošim potezom, ukoliko je, uopšte, dodaje, to stav Asocijacije, da se pred sudovima utvrđuje ko su stvaraoci RS.

Međutim, jedinstva u stavu boračkih organizacija da Savčić ostane na čelu republičke Boračke organizacije, nema.

„Jednoglasan zaključak sa Skupštine gradske Boračke organizacije je da general Savčić ne predstavlja boračku populaciju, ističe Gagić i pojašnjava da većina zaključaka donesena na nivou Predsjedništva i drugih organa BORS-a tokom proteklih godina nije realizovana. Zbog toga se u gradskoj Boračkoj organizaciji nadaju da će regija kojoj pripadaju biti jedinstvena u zahtjevu za Savčićevom smjenom i u tome dobiti podršku ostalih regija.

Upitan da prokomentariše i ovu inicijativu, general Savčić ističe da ne raspolaže takvim informacijama. Uvjeren je da u većini boračkih olrganizacija u RS takvih namjera nema.

Info+ kablovski kanal