Vremenska prognoza

sreda, 05 novembar 2014 14:23

U toku istraga o ubistvu u Gradišci

Tijelo osamdesetdvogodišnje penzionerke Smilje Opačić pronađeno je juče tokom prijepodnevnih sati u podrumu njene porodične kuće ovdje u Vidovdanskoj ulici. Prema nezvaničnim informacijama radi se o ubistvu, na šta ukazuju prvi rezultati istrage.

U toku istraga o ubistvu u Gradišci

Dan nakon što je pronađeno tijelo, još uvijek nema zvaničnih informacija o mogućem počinitelju. Na lice mjesta juče su odmah po dojavi da je tijelo pronađeno izašli pripadnici policijske stanice Gradiška i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka. Da sumnjaju kako je riječ o ubistvu, potvrdili su i u ovoj pravosudnoj instituciji.

“Postoje osnovi sumnje da je pričinjeno krivično djelo ubistvo od strane za sada nepoznatog počinitelja. Uviđaj je obavila dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Tanja Mrđa zajedno sa ovlaštenim službenim licima Policijske stanice Gradiška. Tužilac je naložio preduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera na otkrivanju počinioca i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela a naložena je i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS“, izjavila je Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banja Luka.

U dijelu Vidovdanske ulice, saobraćaj je juče bio obustavljen a brojni zabrinuti građani okupili su se u ovom dijelu grada. Trake koje su bile postavljene oko kuće, jutros su uklonjene, nakon čega je u pratnji pripadnika policijske stanice u kuću ušla nekolicina osoba. Najvjerovatnije je riječ o rodbini stardale, ali niko od njih nije želio da daje bilo kakvu izjavu. Komšije kažu da je starica inače 1932.godište, živjela sama a sin i kćerka, trenutno  žive i rade u Beogradu. Mještani ovog dijela grada i danas pričaju o kobnom događaju. O Opačićevoj su se inače starale komšije, koje su i pronašle beživotno tijelo,   a rečeno nam je da su tokom prijepodneva članovi porodice davali izjavu u policijskoj stanici u Gradišci.

U  Centru javne bezbjednosti Banjaluka, rečeno nam je da će nakon neophodnih vještačenja biti utvrđen tačan uzrok smrti starice i postojanje elemenata krivičnog djela.

Info+ kablovski kanal