Vremenska prognoza

Društvo

Društvo (3180)

petak, 01 avgust 2014 15:00

Zahvaljujući zalaganju OO Crvenog krsta Gradiška Opšta bolnica i Dom zdravlja Gradiška dobili su značajnu pomoć u vidu medicinskog potrošnog materijala.

Detaljnije →
četvrtak, 31 jul 2014 09:31

Na dan hramovne slave Svete velikomučenice Marina, u narodu pozanatija kao Ognjena Marija u mjesnoj zajednici Mačkovac otkrivena je i osvećena spomen ploča posvećena borcima Narodno oslobodilačkog rata i žrtvama fašističkog terora.

Detaljnije →
ponedeljak, 21 jul 2014 15:00

Svi osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja RS (FZO RS) prije odlaska na put u inostranstvo treba da u nadležnoj poslovnici Fonda  podignu ino obrazac koji mogu da koriste u zemljama sa kojima BiH ima potpisan sporazum u slučaju da im zatreba hitna medicinska pomoć.

Detaljnije →
ponedeljak, 21 jul 2014 14:59

Prema podacima Centra za socijalni rad Gradiška, na području opštine živi oko 10 lica koja se vode kao beskućnici. Nekolicina je i slučajeva skitnje.

Detaljnije →
subota, 19 jul 2014 12:37

Udruženje amputiraca “Udas” Gradiška realizovalo je projekat Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz plasteničku proizvodnju. Kroz ovaj projekat obezbjeđeni su plastenici i prateća oprema kao i sjemenski i rasadni materijal za 12 lica sa invaliditetom  iz Karajzovaca, Trebovljana, Gornjih Podgradaca i drugih sela na području opštine.

Detaljnije →
četvrtak, 17 jul 2014 13:48

Dugogodišnji poljoprivredni proizvođač Veljko Palačković iz Mahovljana, već deceniju i po svoje proizvode prodaje na Zelenoj pijaci u Gradišci. Kaže da je uprkos promjenljivim vremenskim prilikama koje ostavljaju posljedice na proizvodnju, prodaja pijačnim danima, posebno u vrijeme godišnjih odmora, zadovoljavajuća.

Detaljnije →
sreda, 16 jul 2014 14:56

Zavod za zapošljavanje RS u saradnji sa Vladom RS realizuje dva projekta kao vid podrške zapošljavanju i samozapošljavanju različitih kategorija nezaposlnih lica.

Detaljnije →
petak, 11 jul 2014 08:23

Djeca poginulih boraca veoma teško i rijetko dolaze do posla, konstatovali su predstavnici opštinske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila RS na sastanku organizovanom sa predstavnicima lokalne vlasti Gradiške. Tu konstataciju potvrđuju i sama djeca, koja osim statusno, uzrastom to već odavno nisu.

Detaljnije →
četvrtak, 10 jul 2014 14:44

Pijavica koja je juče zahvatila nekoliko kuća u Brezik Lamincima za sobom je ostavila stravičan prizor i pravu pustoš. Ovakva prirodna katastrofa tvrde iz Protivgradne preventive RS do sada nije zabiljžena na ovim prostorima.

Detaljnije →
utorak, 08 jul 2014 14:37

Tokom proteklih sedmica u Gradišci je počela obnova vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije.

Detaljnije →