Vremenska prognoza

subota, 08 mart 2014 12:01

Aktivi žena PDP-a Gradiška i Srbac obilježili 8.mart

Aktiv žena PDP-a Gradiška u saradnji sa aktivom žena ove partije iz Srpca, organizovao je proslavu 8.marta. Sada već tradicionalno druženje povodom Dana žena okupilo je brojne članice partije.

Aktivi žena PDP-a Gradiška i Srbac obilježili 8.mart

Ovom prilikom istakle su da  zahvaljujući uvažavanju kolega, iz godine u godinu raste broj žena u politici.

 „Smatram da bi žene trebale više da se izbore za svoja prava u svim oblastima i da nas muškarci više uključuju i nadam se da će to i biti tako“, kaže Dragana Vrhovac, predsjednik Aktiva žena PDP-a Gradiška.

„U PDP-u sam već godinama, radim kao tehnički sekretar, uvažavaju me kolege, i da nije bilo njih sigurno ne bih sjedila u odborničkim klupama“ istakla je Dušica Ignjatić, predsjednik Aktiva žena PDP-a Srbac.

„Mnoštvo je aktivnosti koje jačaju učešće žena u političkom životu i ovo je jedan od načina da ih privučemo da se i one  politički angažuju“, smatra Milan Švraka, predsjednik OO PDP-a.

Uprkos činjenici da su se mnoge žene izborile za svoj položaj u politici i društvu uopšte, mnoge se i dalje bore sa brojnim problemima i svakodnevnim obavezama. Aktivistkinje PDP-a u Srpcu i Gradišci nastoje tokom cijele godine baviti se različitim aktivnostima, a posebno su posvećene humanitarnom radu. Ovim tempom nastaviće i u narednom periodu kako bi angažovale što veći broj žena da se posvete političkom životu.

Info+ kablovski kanal