Vremenska prognoza

četvrtak, 31 januar 2019 14:29

Aleksandra Mrakić slijedi svoje snove

Pjesnikinja Aleksandra Mrakić sa svojih petnaest godina već se može pohvaliti brojnim nagradama za svoje stvaralaštvo, od kojih ona izdvaja kao najznačajnije „Zmijanče“ na konkursu „Kočićevog zbora“ na Zmijanju, zatim „Kočićevu tkanicu“ i svoju prvu nagradu koju je osvojila na literarnom konkursu „Proljeće u našem kraju“ Narodne biblioteke Gradiška. Aleksandra kaže da je od ove nagrade zapravo sve i krenulo.

Aleksandra Mrakić slijedi svoje snove

„Počela sam da pišem u drugom razredu osnovne škole i prva pjesma je bila napisana baš za taj konkurs „Proljeće u našem kraju“. Pjesma je iznenadila učiteljicu. Od šestog razreda, kada su došli nastavnici i „pravi“ srpski jezik, koji je mene najviše i zanimao, sve je počelo... konkursi, prve nagrade“, prisjetila se Aleksandra Mrakić.

Aleksandra je veoma skromna kada je u pitanju njen talenat. Kaže da su je pojedine nagrade iznenadile, da nije očekivala da će, među tolikim drugima, biti odabrana baš ona. Ali ono što joj je najviše značilo i što ju je najviše podsticalo za dalji rad jeste podrška porodice, prvenstveno njenog oca: „On sve to organizuje, dogovara, šalje mejlove i da nije  njega ne bih ni nastavila da pišem. Podrška je ono što je najviše potrebno tu, da se može nastaviti dalje raditi ono što voliš.“

Mladim ljudima koji žele da se bave književnim stvaralaštvom Aleksandra poručuje da ne odustaju i da prate svoje snove. Ona, kaže, zasigurno hoće. 

Info+ kablovski kanal