Vremenska prognoza

sreda, 05 septembar 2018 19:04

Asfaltiran put u Vilusima

Još jedan infrastrukturni projekat na području opštine Gradiška uspješno je završen. U zaseoku Briježani u Mjesnoj zajednici Vilusi kod Gradiške pušten je u upotrebu asfaltirani put koji je urađen iz dva pravca ukupne dužine 1450 metara, za čiju izgradnju je izdvojeno oko 115 hiljada KM.

Asfaltiran put u Vilusima

„Ovdje smo predali na upotrebu ovu modernu komunikaciju koja će približiti građane opštini Gradiška, Banja Luci. Takođe će im omogućiti da žive ovdje, razvijaju svoja gazdinstva, te da ova djeca brže dolaze do škole i da imamo osnovne infrastrukturne uslove za život na selu“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.
Na novi asfaltni put dugo su čekali mještani ove mjesne zajednice. Kažu da će mnogo značiti posebno mladim ljudima koji su ostali da žive na selu.
„Ovo je velika stvar za naše selo, jer mi mladi ostajemo ovdje i ovo je veliki podsticaj za nas. Bilo bi dobro da nas lokalna zajednica i dalje podržava, jer selo je okrenuto ka poljoprivredi“ kaže Petar Mastalo, mještanin.
U Mjesnoj zajednici Vilusi potrebno je u narednom periodu rekonstruisati društveni dom posebno krovnu konstrukciju. Dom će biti od velike koristi mještanima ovog sela i zaseka Briježani u kojem trenutno živi oko 60 domaćinstava.

Info+ kablovski kanal