Vremenska prognoza

petak, 28 septembar 2018 20:04

Asfaltirane dvije ulice u Gornjim Podgradcima

U Gornjim Podgradcima, kod Gradiške, asfaltirane su dvije ulice, ulica Kozarskih brigada, i Poljanska ulica.

Asfaltirane dvije ulice u Gornjim Podgradcima

Ukupno je asfaltirano nešto više od 800 metara puta.

„U ulici Kozarskih brigada asfaltirano je 425 metara, odnosno renoviran je put koji je bio propao. Oko 400 metara asfalta smo stavili i u Poljansku ulicu, kako bi poboljšali infrastrukturnu opremljenost ove mjesne zajednice“, istakao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Značajan broj mještana ispratio je svečano puštanje u upotrebu asfaltiranog puta.  Kažu da u ovim ulicama ima oko 70 domaćinstava. Dodaju da je asfalt bio itekako neophodan, jer je ranije put bio u veoma lošem stanju. Nadaju se da će se i u narednom periodu Gornji Podgradci infrastrukturno razvijati.

„Ovaj asfalt nam mnogo znači. Ovdje ima i male djece i starijih ljudi, Ranije je put bio katastrofa, nije se moglo ni pješke proći“, rekao je Rade Zrnić, mještanin.

„Naša mjesna zajednica je i prošle godine dobila 2,5 km asfalta, a tako će biti i ove godine, a nadamo se i iduće. Sredstva za asfalt obezbjeđena su od prodaje šumskih sortimenata, a najveći dio tih sortimenata ide upravo iz Gornjih Podgradaca“, naglasio je Zvjezdan Panić, predsjednik Savjeta MZ Gornji Podgradci.

Nakon Gornjih Podgradaca, asfaltirane dionica puteva biće svečano otvorene  u Mačkovcu i Kozincima.

Info+ kablovski kanal