Vremenska prognoza

četvrtak, 06 mart 2014 14:04

Besplatni sadržaji u Kulturnom centru za višečlane porodice

Javna ustanova Kulturni centar Gradiška i Udruženje roditelja sa četvoro i više djece od sada će imati bolju saradnju što je potvrđeno potpisivanjem Memoranduma njihovih predstavnika. To znači da će višečlane porodice moći besplatno posjećivati različite manifestacije koje se organizuju u okviru Kulturnog centra.

Besplatni sadržaji u Kulturnom centru za višečlane porodice

Nešto više o planu, programu i značaju ove saradnje rečeno je na konferenciji za novinare. „Na prijedlog jednog člana Udruženja koji ima petoro djece i kojem je opterećenje plaćati ulaz i po simboličnoj cijeni odlučili smo se da potpišemo protokol o saradnji. Smatramo da ćemo sa ovim ostvariti uzajamni interes“ kaže Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška. Radmila Topić, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece izrazila je zahvalnost zbog svega što je do sada urađeno, jer njihova pomoć nikad nije izostala. “Mnoge porodice uglavnom će se prije opredijeliti da kupe neku namirnicu nego da potroše novac na kulturnu manifestaciju. Nažalost to je tako, ne zato što to ne žele već životne prilike tako zahtijevaju. Ovakva saradnja sa Kulturnim centrom mnogo će nam značiti” dodala je Topićeva.

U ovom gradiškom Udruženju registrovane su 234 porodice, a pravo da besplatno posjećuju razne manifestacije imaće roditelji, djeca, učenici i studenti do 26. godina starosti. Ponuda ovog hrama kulture biće im dostupana već 7. marta kada na  programu imaju dva filma “Ćurke na slobodi”  i “Montevideo, vidimo se”. Nekoliko dana poslije moćiće pogledati predstavu “Deset naprema jedan” koja će biti odigrana u četvrtak 13. marta .

Osim sa Udruženjem roditelja sa četvoro i više djece, Kulturni centar Gradiška ranije je potpisao i protokole o besplatnim programskim sadražajima za mentalno nedovoljno razvijenu djecu i štićenike Centra za socijelni rad.

Info+ kablovski kanal