Vremenska prognoza

utorak, 15 april 2014 15:08

Bezbjedno je tehnički ispravno i opremljeno vozilo

Kako u zimskom tako i u ljetnom periodu veoma je važno da motorna vozila posjeduju adekvatnu opemu. To značajno utiče na bezbjednost saobraćaja, kaže sekreta Auto moto društva Gradiška Radovan Šljivić.

Bezbjedno je tehnički ispravno i opremljeno vozilo

„U uslovima kada dnevna temperatura prelazi 7 stepeni obavezno je da zimske gume zamjenimo ljetnim, jeru su one prilagođene novonastalim uslovima vožnje“ dodao je Šljivić Bez obzira što je zakonska obaveza za posjedovanje zimske opreme istekla ipak treba obratiti pažnju na vremenske prilike.  Kako u nekim krajevima ovh dana ima snijega Šljivić je preporučio vozačima koji se kreću tim pravcima da zadrže zimsku opremu.

Pored opreme neophodno je da bez obzira na uslove imate tehnički ispravno vozila. To je faktor koji najviše utiče na bezbjednosti saobraćaja, kaže Šljivić.Tehnički neispravno vozilo često uzrokuje soabraćajne nezgode, te je zbog toga samo prošle godine na području opštine Gradiška iz saobraćaja isključeno 141 vozilo.U cilju prevencije Auto moto Savez RS svake godine provodi akciju “Da li vozite tehnički ispravno vozilo-provjerite”. Akcija se realizuje pred period godišnjih odmora kako bi vozači imali mogućnost da se informišu o stanju njihovih vozila i eventualnim neispravnostima.

Ovih dana tačnije od 13. do 22. aprila traje preventivna akcija posvećena motociklistima pod nazivom “Retro je in.Vozi narijed, pogledaj nazada!”

Info+ kablovski kanal