Vremenska prognoza

utorak, 23 septembar 2014 15:04

Bliži se kraj protivgradne sezone

Iako je proteklih dana na ovom području preovladavalo kišovito vrijeme praćeno grmljavinom to nije uslovilo djelovanje Protivgradne preventive. Tako bi kažu iz ovog preduzeća trebalo biti i do kraja ove protivgradne sezone koja završava 15. oktobra.

Bliži se kraj protivgradne sezone

“Što se tiče ostatka sezone, ne očkeujemo neko veće nevrijeme, moguće je da će biti jedan ili dva dana sa dejstvom. Po našim predviđanjima pošto je vrlo hladno vrijeme neće doći do padanja grada” kaže Tihomir Dejanović, portparol JP „Protivgradna preventiva RS“.

Ukoliko bude potrebno spremni su da dejstvuju, jer u Protivgradnoj uvjeravaju da raspolažu sa dovoljnim brojem raketa, bez obzira što je ovogodišnja sezona zbog nestabilne atmosfere bila veoma zahtjevna. „Pedeset dana bilo je sa aktivnostima protivgradne zaštite, od toga trideset dana zahtijevalo je dejstvo raketama, pri tome je ispaljeno 1230 raketa. Mogu vam reći da je ovo naše područje Gradiške posebno dio potkozarja bilo veoma aktivno u cilju suzbijanja šteta od grada“ rekao je Dejanović.

Ova sezona je bila ekstremna i po broju dana sa protivgradnim dejstvima i po broju ispaljenih raketa. U Protivgradnoj preventivi se nadaju da će sljedeća sezona biti nešto bolja i da neće biti slična ovogodišnjoj.

Info+ kablovski kanal