Vremenska prognoza

četvrtak, 07 avgust 2014 08:59

Bujične vode uzrokovale nove poplave

Obilne padavine uzrokovale su ponovno izlijevanje bujičnih voda i poplave u više sela gradiške opštine. Na području Grbavaca voda je pričinila štetu na putevima, poljoprivrednim usjevima a ušla je i u nekoliko  domaćinstava.

Bujične vode uzrokovale nove poplave

Ovo je treći put od početka  godine da mještani trpe posljedice obilnih padavina, posebno u ovom dijelu opštine. Ovaj put je ipak, tvrde, bilo najgore. Predstavnici MZ Grbavci kažu da je situacija teška u cijelom selu. Tvrde da se na konkretnom riješavanju ovog dugogodišnjeg problema malo šta radi.

Nenad Šmitran, predsjednik Savjeta MZ Grbavci, kaže da je ovom selu potrebna hitna pomoć, kako bi se sanirale postojeće štete. Majske poplave već su ostavile velike posljedice na domaćinstva u pojedinim selima, kao i na putnu infrastrukturu. Uništen je i most koji je povezivao nekoliko zaseoka ali do danas nije ništa urađeno na njegovoj sanaciji. Mještani Grbavaca kažu da je neophodno što prije reagovati i početi sa konkretnim radovima kako se trenutna situacija ne bi uskoro ponovila.

Info+ kablovski kanal