Vremenska prognoza

utorak, 03 oktobar 2017 14:07

Djeca iz gradiškog vrtića posjetila Crveni krst i Narodnu biblioteku

JPU „Lepa Radić“ iz Gradiške nastavlja sa obilježavanjem „Nedjelje djeteta“.

Djeca iz gradiškog vrtića posjetila Crveni krst i Narodnu biblioteku

Ovoga puta, mališani iz vrtića „Pčelice“ posjetili su gradiški Crveni krst i Narodnu biblioteku. U OO Crvenog krsta djeca su učila o humanosti i važnosti pomaganja drugima.

„Djeci smo pričali o radu organizacije, u skladu sa njihovim uzrastom. Od malih nogu treba ih učiti da budu solidarni jedni prema drugima. Kada krenu u školu mogu postati članovi Crvenog krsta“, istakla je Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

U Narodnoj biblioteci mališani su pokazali svoju maštovitost i dobro se zabavili u okviru kreativne radionice.

Zaposleni u gradiškoj Narodnoj biblioteci predstavili su djeci literaturu sa Dječijeg odjeljenja, te im uručili članske karte. Ističu da „Nedjelju djeteta“ ova ustanova obilježava različitim aktivnostima.

„Imaćemo i posjete djece iz igraonica, a mi ćemo obići dvije osnovne škole i učenicima petih razreda uručiti članske karte. Takođe, ove sedmice u biblioteci organizujemo „Dječiji kutak“, u periodu od 8 do 18 h, u okviru kojeg će bibliotekari da se druže sa mališanima i čitaju im knjige“, rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

JPU „Lepa Radić“ ima dobru saradnju sa OO Crvenog krsta i Narodnom bibliotekom, a prilikom ovakvih posjeta djeca nauče mnoge korisne stvari i u vrtić se vraćaju sa pozitivnim utiscima, ističe pedagog u JPU „Lepa Radić“ Slađana Vlačo.

„Ove posjete su tradicionalnog karaktera. Nekad organizujemo humanitarne akcije u saradnji sa Crvenim krstom, a ovog puta smo došli da se upoznamo sa aktivnostima organizacije. S druge strane, posjeta biblioteci ima za cilj da djeca zavole knjige, da se učlane i što češće se vraćaju u ovu ustanovu“, naglasila je Slađana Vlačo.

„Nedjelja djeteta“ u RS obilježava se s ciljem promocije prava djece i jačanja društvene brige za potrebe najmlađih.

Info+ kablovski kanal