Vremenska prognoza

utorak, 18 septembar 2018 18:12

Dječije igralište otvoreno u Gornjim Podgradcima

Kod Doma kulture u Gornjim Podgradcima otvoreno je novo dječije igralište.

Dječije igralište otvoreno u Gornjim Podgradcima

Vrijednost ove investicije je oko 7 000 KM, a sredstva za izgradnju doniralo  je preduzeće „Nova DIPO“ iz Gornjih Podgradaca.

„Ovo preduzeće najznačajniji je privredni subjekt u Podgradcima i često učestvujemo u donatorskim akcijama za pomoć sportskim aktivnostima, školi i crkvi u ovom mjestu” rekao je Miodrag Babić, predstavnik preduzeća.

Ovo je još jednom igralištu koje je je izgrađeno u okviru aktivnosti koju je pokrenula lokalna uprava zajedno sa  društveno odgovornim kompanijama I privrednim subjektima.

“Želimo da sve mjesne zajednice na području opštine imaju što bolje uslove za život i ljudi da ostanu da žive u svojim domaćinstvima” rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

U ovoj Mjesnoj zajednici je zahvaljujući opštini Gradiška i UNDP-u renoviran Dom kulture. U narednom periodu planirani su i drugi infrastrukturni radovi.

“U ovoj godini u Gornjim Podgradcima gradimo 2,5 kilometara lokalnih puteva, a uskoro će početi izgradnja trotoara u dužini od jednog kilometra uz regionalni put, koji će omogućiti bezbjednije kretanje đacima i mještanima” kaže Zvjezdan Panić, predsjednik MZ Gornji Podgradci.

Ranka Perić Romić, predsjednik Komisije za društveni položaj žena i ravnopravnost među polovima smatra da su ovi infrastrukturni radovi značajni, ali da je potrebno naprije raditi na ekonomskom osnaživanju žena.

“Porodičnim ženama i majkama mnogo znače dječija igrališta, trotorari i sigurne saobraćajnice, jer se to poboljšava bezbjednost njihove djece” rekla je Ranka Perić Romić.

Dječije igralište u Gornjima Podgadcima je drugo koje je izgrađeno  nakon što je lokalna uprava uputila poziv svim društveno odgovornim kompanijama koje posluju na području opštine da doniraju sredstva.

Info+ kablovski kanal